T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ERDEMLİ - Mustafa Kayışoğlu İlkokulu

ETWİNNİNG ŞEFLERİ MUTFAKTA

29-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-2022

Kurumumuz Sınıf öğretmeni Bülent İsmail  SÖBE tarafından yürütülen "eTwinning Şefleri Mutfakta" projesi başarıyla tamamlanmıştır. Proje 5 farklı okuldan 5 öğretmen ve 16 öğrenci ile yürütülmüş ve 11 hafta sürmüştür.

Beslenme biçimleri, içinde bulunulan kültürel- coğrafi- ekolojik- ekonomik yapıya ve tarihsel sürece göre şekillenmektedir. Türk mutfağı denildiğinde Türkiye'de yaşayan insanların beslenmesini sağlayan yiyecekler- içecekler, bunların hazırlanması, pişirilmesi, korunması; bu işlemler için gerekli araç-gereç ve teknikler ile yemek yeme adabı ve mutfak çevresinde gelişen tüm uygulamalar ve inanışlar anlaşılmalıdır. Türk mutfağındaki çeşit zenginliği birçok etkene bağlıdır. Genel olarak tahıl, çeşitli sebze ve bir miktar etle sulu olarak hazırlanan yemek türleri, çorbalar, zeytinyağlılar ve hamur işleri ve kendiliğinden yetişen otlarla hazırlanan yemeklerden oluşan Türk Mutfağı; pekmez, yoğurt, bulgur vb. gibi kendine özgü sağlıklı yiyecek türlerini de ortaya çıkarmıştır

Yöreden yöreye farklılaşan lezzetleri barındıran yeme-içme biçimleri, özel gün, kutlama ve törenlerde ayrı bir anlam hatta kutsallık taşır. Türk Mutfağı, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yemek ve yiyecek türü ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye kaynaklık edebilecek örnekleri barındırmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2022 - Güncelleme: 29.04.2022 11:37 - Görüntülenme: 159
  Beğen | 1  kişi beğendi